Herkomst Freesia

De Freesia komt van oorsprong uit de Kaapkolonie in Zuid-Afrika. Het wordt ook wel “Kaaps lelietje der dalen” genoemd. De bloem kreeg zijn naam rond 1830 van de botanicus Ecklon, een verzamelaar van planten in Zuid-Afrika. Hij vernoemde het gewas naar een vriend van hem, de Duitse medicus F. Freese.

De eerste kweekactiviteiten werden aan het eind van de 19de eeuw in diverse Europese landen opgestart en zetten zich gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw voort.
Vooral in en om het Westland is de Freesia van oudsher geproduceerd, pas later ook in andere productiegebieden in Nederland. 

De Freesia staat symbool voor onschuld, onafhankelijk welke kleur. Symbool staat de bloem voor het 7e huwelijksjaar. Na 7 jaar huwelijk zou de onrust kunnen toenemen en met de Freesia wordt dan nog eens de onschuld en de eerbaarheid van de liefde bevestigd. Ideaal om te gebruiken voor alle klanten die 7 jaar geleden een bruidsboeket in de bloemenwinkel hebben gekocht. En uiteraard ook voor alle andere klanten!