Unicum Nieuws

 • DIY: FREESIAGEURWATER

  Eau de freesia voor in je huis
  Rozenwater ken je waarschijnlijk wel, maar een heerlijk geurwatertje maak je net zo makkelijk met een andere zalig geurende bloem: de freesia natuurlijk! Maak je eigen freesia No 5 voor in je woonkamer. Laat iedereen meegenieten van je bodymist met subtiele knipoog. En eigenlijk is het heel makkelijk… we vertellen je hoe.

  Lees meer...

 • Freesia's en calla's op de Keukenhof

  Van 28 maart tot 2 april showt Van den Bos Flowerbulbs prachtige freesia rassen in de Keukenhof, in het 'Oranje Nassau' paviljoen.

  Lees meer...

 • Mother’s Day Spending Statistics, Trends, and Fun Facts (US & UK)

  Every spring, millions of people in the United States and the United Kingdom flock to retail stores and online outlets for one simple reason: Mom.

  Lees meer...

 • Tuinbouw wint Nederlandse CO2-reductierace!

  Landbouw, en specifiek de tuinbouw, reduceert als enige sector in heel Nederland veel meer CO2-uitstoot dan beraamd.

  Lees meer...

 • 'Groene' Freesia's uit Heerhugowaard: "Het grootste zonthermische project van Nederland"

  HEERHUGOWAARD - Het kost dan een aantal miljoenen, maar dan levert Unicum Freesiakweker Pip Tesselaar zijn bloemen wel een flink stuk 'groener' dan voorheen. Bij zijn kassen in Heerhugowaard wordt op dit moment door G2Energy het grootste zonthermische project van Nederland aangelegd. De zon verwarmt water dat door de panelen stroomt, waarmee de freesia's er warmpjes bij staan.

  Lees meer...

 • Ondernemers Westland sluiten seizoenscontracten met ‘brexit-clausule’

  Elke dag gaan honderden trailers met Westlandse groente, fruit en bloemen naar het Verenigd Koninkrijk. De contracten voor deze zomer worden nu al gemaakt. Maar hoe moet dat straks als er een brexit komt?

  Lees meer...

 • Anthura wint Tuinbouw Ondernemersprijs

  In de Keukenhof kreeg Anthura de Tuinbouw Ondernemersprijs uitgereikt. Daarmee volgt het bedrijf Royal Lemkes op. Deze 33e editie stond in het teken van ‘Tuinbouwtransitie: aanpakken geeft energie’. Met deze prijs mag Anthura zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

  Lees meer...

Deel dit artikel